KAHRAMANMARAŞ / AFŞİN - Çobanbeyli Cumhuriyet İlkokulu

Projemizin adı  : Oyunun Dili Yok /The Game Has No Language.

Katılan ülkeler :Türkiye, Azerbaycan, Tunus, Romanya, Hırvatistan.

Neler yaptık ?

Projemizin adı  : Oyunun Dili Yok /The Game Has No Language.

Katılan ülkeler :Türkiye, Azerbaycan, Tunus, Romanya, Hırvatistan.

Neler yaptık ?

Çedes projesi kasım ayı etkinliklerimiz.

Kas

Öğrencilerimizin millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarına, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla yürütülen ÇEDES projesi ekim ayı etkinliğimiz kapsamında verilen nezaket belgelerimiz.

Ekm

Öğrencilerimizin millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarına, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla yürütülen ÇEDES projesi ekim ayı etkinliğimiz Tuğba TÜTEN, Yağmur DEMİR , Banu ÜNAL ve Ayşe Alp KIZILAY hocalarımız önderliğinde gerçekleştirlmiştir.

Ekm

Kitap okumanın önemi büyüktür. Özellikle çocukluk döneminde kitap okumaya başlanırsa kişinin yaratıcılığı, problem çözme becerileri ve hayal gücü genişler. Kitaplar aynı zamanda kişinin yeni bilgiler de edinmesini sağlar. Görüntü olmadığı için kişi zihninde yeni ve güzel bir dünya oluşturarak okuduklarıyla bağlantı kurar. Ebeveynler kitap okudukça çocuklarının sorunlarını çözme, onları eğitme ve davranış kazandırma konusunda da daha becerikli hale gelirler.

Kitap okumanın büyük öneminden bahsedip TÜİK verilerini de kaynak göstererek 235. Sırada kitaba ihtiyaç duyan bi ülke olduğumuzu söyleyebiliriz. Binlerce kitap okumanın faydasına dikkat çeken güzel söz paylaşabiliriz.

Ancak bizim amacımız Çobanbeyli Cumhuriyet ilk ve Ortaokulu öğretmenleri olarak sizlerle beraber öğrencilerimize iyi örnek olmak, sessizce gelin beraber okuyalım demek. "Öğretmenim, Evim Okuyor Bana Örnek Oluyor " projesi ile işbirlik içinde okuma alışkanlığını yerleştirelim.

Sayın velilerimiz sizlerle her ay belirlediğimiz kitabımızı okumak istiyoruz. Kasım ayı okumamız için "İçimdeki Müzik" isimli kitabı belirledik.

Gelin beraber çocuklarımızı kitap ile besleyelim.

Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydı, bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım. - Mustafa Kemal ATATÜRK

Ekm

Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. 99 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir cumhuriyet. Kimsesizlerin kimsesi, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir cumhuriyet.

Cumhuriyet emektir alın terinden akan. Namusuyla kazançtır hiç kimseye el açmadan. Bu yüzden yüzlerce fabrika ve kurulmuştur ülkemizde dört yandan. Cumhuriyet demir ağlardır. Bütün ülke kalkınsındır cumhuriyet.

Cumhuriyet benim, Cumhuriyet biziz.

Bayramımız kutlu olsun

Ekm

Okulumuz geneli veli toplantısı yapıldı.Çobanbeyli Cumhuriyet ilk-ortaokulu konferans salonunda veliler ve tüm okul personeli bir araya geldi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından toplantıya geçildi.Toplantıda okul müdürü Gökhan AYHAN'ın açılış konuşmasının ardından okulun bütçesi görüşüldü.İstekli veliler arasından yönetim ve denetim kurulu oluşturuldu.Okul müdürü Gökhan AYHAN öğrenci devamsızlıklarının aileler tarafından takip edilmesini istedi.Öğrencilerin düzenli bekleme beslenme ve temizlik alışkanlığı kazandırılmasının önemli olduğundan bahsetti. Öğrencilerin bazılarında okula geç geldikleri velilerden bu konuda önlem almalarını istedi öğretmen veli  ilişkilerinin artırılmasını istedi.Toplantı okul rehberlik öğretmeni psikolojik danışman Murat ERTEKİN'in öğrenciler nasıl motive edilmeli nelere dikkat etmeliyiz başlıklı konuşmasıyla devam etti.Ardından velilerimize öğretmenleriyle sınıfta görüşmeleri devam edilebilecekleri söylenerek toplantı sonlandırıldı.Katılan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin depreme ne kadar hazırlıklı olup olmadığı test edildi. Senaryo gereği öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz deprem sırasında ve sonrasında nelere dikkat etmeleri ve neler yapacakları konularında bilgilendirildi.Deprem tatbikatının başarılı geçmesinin ardından okul bahçesinde toplanan öğrencilere konuşma yapan öğretmenimiz Turan Turan , tatbikatın genel amacının olası depremlere karşı öğrencilerimizin bilgilendirilmesi olduğunu, bu tür tatbikatların olası depremler de can kaybının önüne geçebileceği ve depremden korunmanın bir "Afet Bilinci" olduğuna dikkat çekti.Ayrıca, deprem sırasında ve sonrasın da panik yapmamanın ne kadar önemli olduğuna vurgu yapıldı.

Haz

Okulumuz 1. sınıf öğrencilerinin okuma yazmayı öğrenmeleri sebebiyle 'Okuma Bayramı' yapılmıştır.

Haz

Okulumuzda sınıflar arası spor müsabakaları düzenlenmiştir.

Haz

Sağlık Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri okulumuzdan ihtiyaç sahibi 20 öğrenciye ayakkabı yardımında bulundular.

Haz

Öğrencilerimizle satranç turnuvası düzenlenmiştir.

May

Okulumuz öğrenci ve velilerinin yardımlarıyla hazırlanan yardım paketleri bugün köyümüzün ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır.

May

İlkokul öğrencilerimiz baharın gelmesiyle birlikte piknik sezonunu açtılar.