T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / AFŞİN - Çobanbeyli Cumhuriyet İlkokulu

ÖĞRETMENLERİMİZİN BİR PROJESİ VAR !

Kitap okumanın önemi büyüktür. Özellikle çocukluk döneminde kitap okumaya başlanırsa kişinin yaratıcılığı, problem çözme becerileri ve hayal gücü genişler. Kitaplar aynı zamanda kişinin yeni bilgiler de edinmesini sağlar. Görüntü olmadığı için kişi zihninde yeni ve güzel bir dünya oluşturarak okuduklarıyla bağlantı kurar. Ebeveynler kitap okudukça çocuklarının sorunlarını çözme, onları eğitme ve davranış kazandırma konusunda da daha becerikli hale gelirler.

 

Kitap okumanın büyük öneminden bahsedip TÜİK verilerini de kaynak göstererek 235. Sırada kitaba ihtiyaç duyan bi ülke olduğumuzu söyleyebiliriz. Binlerce kitap okumanın faydasına dikkat çeken güzel söz paylaşabiliriz. 

Ancak bizim amacımız Çobanbeyli Cumhuriyet ilk ve Ortaokulu öğretmenleri olarak sizlerle beraber öğrencilerimize iyi örnek olmak, sessizce gelin beraber okuyalım demek. "Öğretmenim, Evim Okuyor Bana Örnek Oluyor " projesi ile işbirlik içinde okuma alışkanlığını yerleştirelim.

 

Sayın velilerimiz sizlerle her ay belirlediğimiz kitabımızı okumak istiyoruz. Kasım ayı okumamız için "İçimdeki Müzik" isimli kitabı belirledik.

 

 Gelin beraber çocuklarımızı kitap ile besleyelim.

 

Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydı, bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım. - Mustafa Kemal ATATÜRK

31-10-202231-10-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.10.2022 - Güncelleme: 22.02.2024 20:56 - Görüntülenme: 155
  Beğen | 0  kişi beğendi